Влюбена двойка помага на бездомни кучета в Югозапада

0
0

Безплатна кастрация на улични кучета провежда за втори пореден месец Ветеринарен Център Перник. Безплатната кастрация касае улични кучета в града ни, които живеят около блокове или къщи. Кастрационният ден ще бъде на 21.04.2019г.

Това съобщават до заперникком Кристиан и Евелин – двама млади влюбени, които са се наели с нелеката , но благородна задача да помагат на бездомните животни в Перник и да им търсят дом.

Свръх популацията на бездомни животни е голям проблем за града и хората и се надяваме все повече ветеринарни лекари в Перник да последват примера на доктор Йорданов и доктор Лазова за такива инициативи, казват Кристиан и Евелин.

Отскоро младата двойка е основала и Фондация Моето приемно семейство. В нея Кристиан и Евелин се грижат за животните в нужда до момента, в който те не си намерят стопани.

Ние сме Евелин и Кристиан Георгиеви. Двама млади, луди и влюбени в това да помагат на бездомните животни.

За последните години успяхме да помогнем на много бездомничета, като приемен дом, където бяха отгледани, като в истинско семейство, докато бъдат осиновени. Полагаме ежедневни грижи с медицинско лечение, специални диети, физиотерапии и всичко останало, необходимо за едно животно да израсне или да се възстанови здраво.

Не държим кучета на синджири, а напротив социализираме ги с останалите. Имахме редица и а-социални и болни, които живеят вече щастливи при семействата си. Ежедневните грижи и свободата са ключът към сърцата им.

Борбата с популацията на бездомни животни в България скоро няма да свърши, а тези беззащитни животни няма на кой друг да разчитат, освен на нас – хората,казват Евелин и Кристиан.

 

 

 

 

 

 

Коментирай

Your email address will not be published.