В тотален шок изпаднала майката на изнасиленото и убито 7-годишно момиченце

0
0

В тотален шок е изпаднала майката на изнасиленото и убито 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря, научи ПИК от роднини на семейството, живеещи в града. Те са потърсили жената след като са научили за трагедията. По това време майката на детето, което близките наричат Криси, е карала поредното си дежурство на морето.

Лятото тя е работела по Черноморието, каквото намери, на почти денонощни смени, за да успява да издържа семейството и да спестява за черни дни. Именно затова през ваканцията за момиченцето се грижели баба му и дядо му. Тази година трябвало да тръгне в първи клас.
Пред ПИК директорката на местната детска градина в село Сотиря Юрка Делчева отказа да даде подробности за убитото дете и семейството. „В момента детската градина е затворена и сме във ваканция. Нямам никаква информация“, заяви Делчева и не отрече, че познава момиченцето, което трябвало да бъде първолак.
Снощи на детето е направена аутопсия в болницата в Сливен, по време на която лекарите са установили множество удари по тялото на детето.
Припомняме, че по-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов увери, че извършителят на тежкото престъпление ще бъде открит до довечера.
За момента разследването се върти около версията за 21-годишен жител на същото село – Мартин Трифонов, който живеел там само с майка си. Семейството било в тежко материално положение, но от свидетелства на съседи стана ясно, че той често крадял, както и имал телефон и фейсбук профил, който веднага след случилото се изтрил. Грифонов имал и други подобни прояви и сигнали за блудство с деца, а освен това лежал в затвора за кражби.
Полицаи, военни, ловци с кучета и доброволци обхождат горите в района, тъй като последните данни на МВР са той, че крие именно в пресечените местности с гъста растителност наоколо. В издирването е включен и хеликоптер, уточниха по-рано от МВР.

Коментирай

Your email address will not be published.