Ден 61 от протеста: Прожекция на полицейско насилие върху Партийния дом

0
0

Протестите срещу управлението на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев навлизат в своя трети месец.

 

 

Вчера беше 61-вият ден от началото на ежедневните прояви на гражданско недоволство.

Вече по традиция протест вечерта се в района около президентството, МС и НС.

Малко след 20 ч. протестиращите започнаха да излъчват кадри на полицейското насилие от „кървава сряда“

(2 септември т.г., когато бе Голямото всенародно въстание – бел.ред.), които прожектират върху сградата на НС. Движението по бул. „Цар Освободител“ в района бе блокирано от мобилната трибуна на протеста, бе разпънат и голям транспарант с цветовете на българското знаме с надпис „Оставка“. Прозвучаха и добре познати аудиозаписи, в които се предполага, че се чува гласът на премиера.

Участници в поредната антиправителствена акция се заричат, че няма да се откажат: „Стига толкова, на маймуни ни направиха…Докато няма промяна няма никакъв смисъл да се отказва човек“, заяви протестиращ пред БНР.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Мутрите, тиквите и шкембе-чорба патриотите забраниха българското знаме,

стъпкаха българския флаг. Не съм си представял, че могат да стигнат до такъв грозен инцидент. Утре те могат да стъпчат и децата ни, няма да им позволим“, заяви от трибуната един от организаторите на протеста от Отровното трио проф. Велислав Минеков, визирайките вчерашния ден на протести в Пловдив.

„Ние с престъпници Съединение няма да правим“, извика той.

Протестиращ се изправи пред трибуната и заяви, че сред тях има хора от ДАНС, които разследват версията, че протестите са инспирирани от укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

„Г-жо от ДАНС, кажете на вашите шефове, че са много тъпи и им поискайте оставката. Ние на този площад сме срещу всички мутри, не само срещу една“, заяви той.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Адв. Николай Хаджигенов коментира, че след „кървавата сряда“ няма да разговарят с униформени началници, защото полицията е биела поголовно.

На водното оръдие на полицаите той призова протестиращите да отговорят с водни пистолетчета, на каквито в „Хиполенд“ имало великолепна промоция. „Няма смисъл. Ние няма да забравим, няма да простим. Гответе се за 10 септември, 8 часа“, обърна се към протеста Хаджигенов, който призова хората освен водни пистолети в четвъртък да носят и солети (вместо палки), както и да започват да ядат боб (вместо спрей, )за да отговорят подобаващо на полицейския произвол.

След като прозвуча и химна на България, протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост, където движението бе блокирано към 21:30 ч.

 • общество
 • протест
 • оставка
 • протестиращи
 • полицейско насилие

  Общество – Източник: 24novini.bg

  Коментирай

  Your email address will not be published.