Зеленогорски. Едно шампанско. И двойна употреба на политици

0
0

Директно от БТА вчера дългогодишният активист на дясното обединение Найден Зеленогорски обяви, че прави своя партия. С трима души до себе си. Дори участниците в неговия  брифинг донесли шампанско в офиса на ДБГ още в неделя. За да празнуват местата си в листата на… „Демократична България“. Това съобщиха отлично информирани наши източници от централата на партията на въпрос как приемат заявката на заместник-председателя им за нова партия.

Зеленогорски не предупредил ДБГ, че смята да дава брифинг за „новата си партия“. Но пиарът на ДСБ съобщи на няколко столични медии, че Зеленогорски дава брифинг.

Днес в листата си ги покани председателят на ДСБ Атанас Атанасов. Но това е поза – те вече имат уговорено седмо място в листата. Разбира се, няма как да го кажат.

От ДБГ отговориха с позиция минути след пресконференцията на заместник-председателя си.

„Движение България на гражданите“ изрази „огорчение от решението на г-н Найден Зеленогорски да напусне партията, най-вече

за начина, по който беше направено и за избрания момент“.

„Декларираме своето уважение към приноса на г-н Зеленогорски в партийните дела и желанието му да работи за обединение на дясното в България.

Не считаме, че при наличието на десетки десни партии, сред които и такава, учредена неотдавна от друг бивш член на ДБГ, обединението се постига със създаването на още една нова, но

искаме да вярваме в искреността на мотивите.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Напускането на партията месец и половина преди изборите е акт, който цели разколебаването ни в изпълнението на резолюцията на Националното събрание на ДБГ от 30 септември 2017 г. за „разрушаването на монопола на ГЕРБ в местната власт“.

Подобно действие няма да донесе дивидент на някой от десните кандидати за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подпомогне ГЕРБ. Политици с 29 годишен опит добре си дават сметка за това“, се казва още в позицията.

24новини.бг потърси за мнение членове на ИС на партията.

Няколко столични медии потвърдиха пред редакцията ни, че за пресконференцията на Зеленогорски им е било съобщено от пиара на ДСБ, част от „Демократична България“.

Котерийните битки вдясно доведоха до ново издание на „порното“ вдясно – този път зрелището беше на живо от БТА.

Десета партия уж ще се появява на бял свят и то изродена от уж непоколебим активист на дясното обединение като Найден Зеленогорски. А дали изобщо ще има такава партия, ако ицата й отиват в листата на „Демократична България“?

И дали разказаното омерзениет от подкрепата на Манолова не е параван за лично облагодетелстване? Защо така натрапчиво действията сочат полза за ГЕРБ и Борисов? Все въпросите към „бъдещия политически проект“.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Първият въпрос е кой бе на брифинга до него?

Това бяха сътрудничката от парламентарната група в Народното събрание и неговият бивш служител от Комисията по регионална политика в НС. За сътрудничката, участвала в брифинга, 24новини.бг има информация, че е осигурено

седмо място в листата на „Демократична България“. Преди редица други активисти на партията на Радан Кънев.

Докато са председатели на структури в ДБГ, те всъщост са били вече уредени от Зеленогорски в другата листа. Второто уговорено място е за кандидат за районен кмет – на втория участник в брифинга заедно с него.

Вторият въпрос е всеки ли останал в малцинство си прави отделна партия?

Зеленогорски е бил в изолация на последния Изпълнителен съвет на партията, на който идеята му да се прави обединение с „Демократична България“ не е намерила подкрепата на останалите членове. Причината е, че преговори са били водени в продължение на месеци точно от него, включително преди Евроизборите, но не са срещнали желание за съюз. Вследствие на това умишлено разтегляне ДБГ не се яви на евроизборите, коментират присъствали членове на ръководството и хора от столични и други структури на партията.

Още тогава се чули гласове за публично искане на оставка на Зеленогорски,

тъй като той е оглавявал преговорите с „Демократична България“ и се е провалил в тях. 

Но младият председател на партията Димитър Делчев не е позволил да бъде накърнена репутацията на Зеленогорски.

Третият въпрос е как ще подкрепи лично той десния кандидат – на думи или с бюлетина?

На думи ще е само.

Самият той е с адресна регистрация в Плевен и не може да гласува в София.

Затова и не членува в столична организация на ДБГ. А точно те вземат решенията за явяване на изборите в столицата. И те са одобрили личното решение на десния икономист Бисер Манолов да влезе в комитета на Мая Манолова като граждански кандидат, както и за подкрепа на гражданския кандидат в Плевен Георг Спартански.

Спартански е подкрепен от СДС – партньор на ГЕРБ, впрочем. Има и заместник-кмет от БСП. Но това днес Зеленогорски, уж от опозицията, не посочи като проблем.

Четвъртият въпрос е как четирима души помагат на Игнатов, особено след удара с порно-снимките?

Игнатов има подкрепата на трите партии от обединението си и на четиримата души на Зеленогорски. Двама ще отидат в листата на „ДБ“. Това дали ще донесе желаните 100 хиляди гласа, за да отиде на балотаж? Как? След като обединени всички от РБ около Вили Лилков на миналите избори не постигнаха и 40 хиляди гласа?

Петият въпрос: Защо Зеленогорски прие коалиционното партньорство с ГЕРБ и АБВ в миналия парламент?

Председатели на тези партии са били членове на БКП. Заместник-кметът на гражданския кандидат за нов мандат Георг Спартнаски в Плевен е от… БСП. Това също не бе изтъкнато като пречка  днес. Но гражданският кандидат Мая Манолова бе.

Шестият въпрос е какво стана след като бащите на Реформаторския блок го убиха, за да уредят личната си властова преспектива?

Радан Кънев отиде заа добра заплата като евродепутат в Брюксел. Бе избран.

Найден Зеленогорски си обяви партия, за да я ползва за политическо влияние като партиен лидер най-после. И за да уреди в листата на „Демократична България“ една своя сътрудничка

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Освен основните партньори – ДБГ, ДСБ, СДС и БЗНС,  до момента от бившия РБ се отцепи и Петър Москов (от ДСБ) с партия „Код“. Тя не участва в избори засега.

Отцепи се и Настимир Ананиев с партия „Волт“ – на евроизборите има 600 спечелени гласа.

СДС отидоха в коалицията на ГЕРБ. И така постигнаха един евродепутат на добра държавна заплата в Брюксел.

Други от РБ изобщо не се регистрират в София, притискани от ГЕРБ.

В „Демократична България“ пък отидоха ДСБ, Христо Иванов и част от левеещите зелени, като преди това същото ядро беше в обединението „Нова република“ с Трайчо Трайков и Мартин Димитров. Но и „Нова Република“ се разпадна.

Десни общински съветници влизат в листата на ГЕРБ в София. Десни кметове – на Плевен и Монтана – приемат подкрепата на ГЕРБ и/ или БСП

в страната – и пряко, и косвено. Други десни кметове я търсят отчаяно.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

За десните избиратели ще спорят и гражданските кандидати Борис Бонев и Мая Манолова.

В резултат десните гласоподаватели нямат един общ кандидат – целта на ГЕРБ е постигната.

И именно това е двойната употреба на политиците вдясно:

да говорят за обединение на Дясното, докато стимулирано го разцепват.

Така за по-малко от три години създадоха 10 десни фракции, и то бащите на дясното обедиенине. Някои за заплата. Други – за близките до себе си.

Цинизъм ли? Не. Обикновени еднолични търговци.

***

Няма разлика между порното вдясно от последните дни – и на снимки, и на живо обслужи Борисов.

И е добре десните политици да не въвличат избирателите си в мантрата с „дясното обединение“ – това „порно“ избиратели няма.

 • политика
 • Найден Зеленогорски
 • ДБГ
 • десни партии
 • десните
 • десни

  Политика – Източник: 24novini.bg

  Коментирай

  Your email address will not be published.