Излязоха първи подробности за самолетната катастрофа край Русе

0
0

Излязоха първи подробности за самолетната катастрофа край Русе.

Единият от пострадалите край село Бъзън е с травма на главата. Той ще остане под лекарско наблюдение в неврохирургията на русенската болница, съобщава Кис13.нет. Другият пострадал се е разминал само с травма на ръката. И двамата са без опасност за живота. По данни на Би Ти Ви единият пострадал е на 52 години, а другият – на 41. По непотвърдена все още информация, единият от пострадалите е от Велико Търново, а другият – от Горна Оряховица. На мястото на инцидента са били изпратени и екипи на полицията и пожарната.

По данни на Нова телевизия две ултралеки машини са решили да кацнат на малкото летище, но не са уведомили собственика на аеропорта. Единият от тях, с двама души екипаж, каца успешно. Другият обаче излиза от пистата и се забива в дървета около нея заради силния вятър. И в двата самолета са били по двама души, всички български граждани.

Този тип полети, според собственика на летището, не са туристически, правят се с цел забавление. Летателният апарат е бил управляван от младеж, който има около 150 часа във въздуха. Пилотът на другия е с около 1000 часа и може би именно значително по-големият опит е предотвратил падането и на втория.

България и свят – Източник

Коментирай

Your email address will not be published.