Има храна, която събужда по-добре от кафето

0
0

Повечето хора още със събуждането си сутрин започват да мислят за голяма ароматна чаша с кафе. Според учените има друг продукт, който може да ви разсъни и събуди много по-добре от кофеиновата напитка.

Редица изследвания твърдят, че този плод може да ни събуди не по-зле от кафето и освен това е много по-полезен от него.

Докато събуждането с кафе зависи от количеството кофеин, ябълките дават на организма енергията, от която се нуждае, посредством натуралната захарна фруктоза и не оставя отрицателни ефекти върху организма, твърдят експертите.

Ябълките имат множество предимства, сред които е и фактът, че не натоварват стомаха, както кафето, а освен това не влияят на кръвното налягане.

Разбира се, кофеинът в кафето има по-добър ефект върху самото събуждане, но ползите от ябълката не трябва да се пренебрегват. Тя ще събуди организма по естествен и лесен начин, което няма да предизвика дразнене и липса на сън – често следствие от пиенето на кафе.

Ябълките също са богати на витамини А, В и С, но и на пектин, който абсорбира водата и токсините в организма. Кафето ще работи по-добре за събуждане, но с възможни последици, докато ябълките са здравословен начин да събудите тялото.

Любопитно – Източник: fakti.bg

Коментирай

Your email address will not be published.