КТБ започва частично да изплаща негарантираните влогове

0
0

КТБ започва да връща частично негарантираните влогове. Синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка обявиха, че от 8 септември започват изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания от банката.

 

 

Общата сума във тази сметка е 430 млн. лв.

Изплащането на всички суми ще се извършва чрез клоновата мрежа на най-голямата банка у нас „Уникредит Булбанк“, като таксите за преводите ще се дължат от получаващите лица и са според стандартната тарифа на банката. Заявяването става чрез представяне на личен документ.

Грешки в полагаемата сума могат да се коригират след заявление към синдиците на КБТ. Всеки кредитор на влог, надвишаващ сумата на гарантираните депозити, може да провери каква сума има за получаване на сайта на Агенцията по вписванията.

Подробна информация за стъпките, които са необходими, за да се стигне до информацията има на сайта на синдиците на КТБ.

Изплащането на втората сметка ще приключи пет години след стартирането на процеса.

Припомняме, че КТБ преустанови операциите си през юни 2014 г.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Шест месеца по-късно банката беше официално обявена в несъстоятелност и Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) започна изплащането на гарантираните депозити с размер до 196 000 лв. Процесът по изплащането им официално приключи 5 години по-късно на 4 декември 2019 г., като през това време на 122 хил. депозанти бяха изплатени 3,69 млрд. лв., което представлява 99,8% от всички гарантирани влогове в банката.

В резултат ФГВБ, който тегли кредит, за да върне парите на депозантите, все още

към юли месец тази година има 590 млн. лв. за погасяване към Международната банка за възстановяване и развитие и 590 млн. лв. към Европейската банка за възстановяване и развитие.

  • икономика
  • КТБ
  • влогове
  • изплащане

    Общество – Източник: 24novini.bg

    Коментирай

    Your email address will not be published.