Най-големият българофоб в РС Македония e женен за българка

0
0

Най-заклетият противник на всичко българско в РС Македония Християн Мицкоски е женен за… българка, предаде БГНЕС.

Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище „Димитър Благоев“.

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

На тази информация той публикува отговор в профила си във Фейсбук. В поста си Мицкоски казва, че „той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт“. В характерния за него патетичен стил той пише, че „ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията“.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин „ще направи дипломатически скандал в световен мащаб“.

И јас, и мојата сопруга имаме единствено македонски пасош. И ќе продолжам да се борам за македонските национални…

Публикувахте от Hristijan Mickoski в Четвъртък, 25 февруари 2021 г.

Любопитно – Източник: fakti.bg

2 Comments
 1. Arnoldo says

  0

  0

  Appreciate the recommendation. Will try it out. 0mniartist
  asmr

 2. Hazel says

  0

  0

  Very nice blog post. I definitely love this website.
  Keep writing! asmr (http://bitly.com) 0mniartist

Коментирай

Your email address will not be published.