Нинова: Борисов сменя гумите, но двигателят на колата му не работи

0
0

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред bTV по повод ареста на Нено Димов от поста министър на екологията.

Очаква се днес официално да стане ясно и кой ще е новият министър. В момента в МС се събира коалиционният съвет, на който ВМРО трябва да представи новият министър.

Съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, зам.-екоминистърът Николай Кънчев и депутатът Емил Димитров – Ревизоро са спрягани за поста.

„Политически назначения, за да се запази коалиционният мир“,

каза Нинова по повод тримата, които според нея не са професионалисти и не разбират от материята.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора“, смята лидерът на БСП.

По думите ѝ проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро „ще изгърмят“ и други градове.

„Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек“, каза още Корнелия Нинова.

Нинова разчита на вота на недоверие да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля“ и независимите депутати, като в сметките ѝ влизат и народните представители от участващата във властта “Атака“. Волен Сидеров, а и депутатите му, в последно време се държат опозиционно, но „Атака“ продължава да има министър в правителството – този на икономиката Емил Караниколов.

  • политика
  • Корнелия Нинова
  • Бойко Борисов

    Политика – Източник: 24novini.bg

    Коментирай

    Your email address will not be published.