Новата правосъдна министърка е съдийка от Перник

0
0

Десислава Ахладова сменя Данаил Кирилов като министър на правосъдието. Тя е бивш шеф на административния съд в Перник.

Снимка: БГНЕС

Съвсем очаквано зам.-министър Десислава Ахладова е предложена да замени Данаил Кирилов на поста министър на правосъдието. Проектът за персонални промени в Министерски съвет вече е внесен в парламента и ще бъде гласуват от депутатите на пленарното заседание в четвъртък.

 

Ахладова е бивш съдия. В политиката влезе от шефското място в административния съд в Перник.

Преди това, в продължение на три години, е била ръководител на Районния съд в същия град. Като зам.-министър отговаря за дирекциите “Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др.

Кирилов подаде оставка като министър на 26 август без да посочи каквито и да е мотиви. Кирилов поиска да напусне правителството само два дни, след като заяви, че управляващите дават сериозна заявка за нова Конституция и остави впечатлението, че той е един от авторите на проекта на ГЕРБ.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Преди месец Бойко Борисов забрани на правосъдния министър да изразява каквито и да е позиции чрез социалната мрежа Фейсбук

заради негов пост срещу Христо Иванов. Само преди дни, пред медиите след Националното съвещание на прокурорите и следователите в Бояна, Кирилов се оправда за поста си срещу Христо Иванов и каза, че има списък от 250 члена на партията му, които го наричат Барни Ръбъл. 

Данаил Кирилов влезе в правителството през пролетта на 2019 г.. Преди това той беше председател на правната парламентарна комисия. Мястото в правосъдното министерство зае след поредната вълна от оставки, предизвикана от скандала с имоти на партийни дейци и министри и оставката на Цецка Цачева.

  • общество
  • министър
  • Министерство на правосъдието

    Общество – Източник: 24novini.bg

    Коментирай

    Your email address will not be published.