Сачева от ГЕРБ заплаши с бунтове, ако се назначи служебното правитество

0
0

Ако правителството на Бойко Борисов подаде оставка и дойде служебно правителство, срещу служебното ще има протести и бунтове. Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът от ГЕРБ, а преди от ДСБ, Деница Сачева. 

Изявлението (за което няма основания, при положение че служебен кабинет не е обявен, тъй като няма подадени оставки), изглежда така

сякаш ГЕРБ се готви, ако падне от власт, да организира метежи срещу кабинет на президента Радев.

Самата Сачева, която беше кандидат на ДСБ за депутат в Хасково през 2013 г., посочи също, че три пъти е идвала във властта и си е отивала и че в политиката било така. Тя първо беше член на партията на Иван Костов – ДСБ, след това стана ПР специалист и имаше НПО за социални дейности, след това –  заместник-министър на образованието от ГЕРБ, а сега е министър на ГЕРБ по социалната политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Попитана дали се отрича от думите си от 2013 г., че управлението на Борисов е еднолично и ГЕРБ тъпче хората, като не им позволява да започнат работа, ако не са членове на ГЕРБ, тя отговори,

че тогава така е мислила, но било по повод на конкретен случай в района й.

Сега смятала, каза Сачева също,, че ГЕРБ 11 пъти са спечелили изборите и имат още работа да свършат преди редовните избори след 8 месеца.

В политиката трябва да има морал, посочи тя и допълни ,че морал означавало да се спазва законът.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Ако сега има оставка на това правителство и се назначи служебно, в страната ще има бунтове и недоволство,

че ГЕРБ не се е изкарал мандата докрай, заяви вицепремиерът Сачева и така даде знак, че вероятно ГЕРБ ще опита да дестабилизира страната, ако се стигне до служебен кабинет. Като аргументи тя посочи, че ако няма Народно събрание, не могат да се удължат сроковете за ТЕЛК, не можело да се направят плащанията на хората на първа линия – медици, социални работници, полицаи и че бунтовете щели да възникнат заради това.

 • политика
 • Деница Сачева
 • служебно правителство
 • бунтове
 • оставка

  Политика – Източник: 24novini.bg

  Коментирай

  Your email address will not be published.