Спете спокойно, парк „Бачиново“ е спасен! Прокурори хванаха Камбитов в престъпление по служба, грози го затвор

6
1

Спецпрокуратурата започва разследване на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и заместничката му инж. Тунева по данни за извършени престъпления по служба. Това е записано в постановлението на Районна прокуратура – Благоевград , която сезира Специализираното държавно обвинение по мой  сигнал  за неправомерна промяна на собствеността на земята в парк „Бачиново около заведението на бившия съдружник на Камбитов Иван Давидков.

БАЧИНОВО остава на благоевградчани!Не знам дали Атанас Станкев Камбитов ще е кандидат Кмет, но кандидат Обвиняем ЩЕ БЪДЕ!!!
“НАЛИЦЕ СА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ЧЛ. 282 от НК и ЧЛ.219 от НК” По първото до 5 години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, по второто до 6 години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и глоба до 5 000 лева!!! Казах ли ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА? А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
ПАЛЯЧО А?“,написа Злата Ризова на страницата си във фейсбук.

Становището на прокурор А. Димова е категорично: налице са данни за извършени престъпления по чл. 282 от Наказателния кодекс за нарушаване на служебните задължения или превишаване на властта с цел облага, и чл. 219 от НК за безстопанственост, за което законът предвижда до 6 г. затвор.
Причина за сигнала ми бе точка в дневния ред на сесията на ОбС , с която кметът Ат. Камбитов предложи прекратяване на съсобственост между общината и Ив. Давидков като се предлагаше да му продадем общинската част от парцела с площ 581 кв.м., в който частна собственост са едва 170 кв.м. Справка назад в годините показа, че Давидков е купил заведението „Гъбата“ от РПК през 1997. С основание, базирано на отстъпеното право на строеж през 2003 г. ОбС му продава въпросните 170 кв.м. за 8 262лв. През 2015г. ОбС дава съгласие да се направи ПУП план за регулация и застрояване за парк „Бачиново“ като УПИ на Давидков е отреден „за озеленяване и обществено хранене“. За частта от 411 кв.м. площ под изградения навес има издадено удостоверение за търпимост. Преди 1 година по искане на собственика на „Гъбата“ от Службата по геодезия, картография и кадастър е издадена заповед за изменение на кадастралната карта на Благоевград. Основанието е, че има непълнота и грешка в действащата карта и неправилно отразяване на начина на трайно ползване на застроената част и на прилежащата общинска площ. Затова е обособен УПИ (уреголиран поземлен имот) с начин на трайно ползване „за търговски обект, комплекс“. Въз основа на актуването на новообразувания имот е съставен акт за частна общинска собственост като новообразувания поземлен имот с площ 581 кв.м. е бил отразен в кадастралната карта на Благоевград. Това е направено без да има решение на ОбС, което е задължително при промяна на статут от публична в частна общинска собственост. И именно въз основа на този акт Давидков внася искане в общината да се прекрати съсобствеността му на терена около „Гъбата“ като му продадем 411 кв.м., на които се разполага цялата тераса около заведението. Личните ми опасения бяха, че с подобен акт ще дадем възможност след време да се стартират процедури по масивно застрояване на терена, който е в сърцето на парк „Бачиново“.

Проверката на прокуратурата е констатирала, че служители на общината, кметът Камбитов и заместничката му по строителството са пренебрегнали законовите разпоредби и статутът на общинския терен около заведението „Гъбата“ неправомерно е променен от публична в частна общинска собственост.

Като доказателство за предумишлени действия от страна на кмета Камбитов по казуса прокурор Димова сочи в постановлението си, че той е включил въпросния имот в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти частна общинска собственост като е предложил общинския терен да се продаде на фирмата на Давидков „Металком инвест“ ООД
По казуса е поискано и становище от МРРБ , в което се декларира , че одобрение на ПУП или кадастрална карта не променят характера на собствеността на имотите и в този смисъл без изрично решение на ОбС не е възможно да се промени статута на земята от публична в частна общинска собственост .

С този акт на прокуратурата поне засега се блокират евентуални намерения за строителство в парк Бачиново, внимателно подготвени документално от кмета Камбитов, а държавното обвинение предстои да прецени основанията за повдигане на обвинение срещу него.

По закон кметове, председатели на ОбС, министри се разследват от Специализираната прокуратура. Поради тази причина Районна прокуратура – Благоевград е изпратила сигнала там. Очаква се скоро да бъде повдигнато обвинение на кмета на Благоевград.

Злата Ризова

       

   

 

4 Comments
 1. Срам says

  5

  0

  НАЙСТИНА ИЗЛЕЗНА ГОЛЯМ ПАЛЯЧО,др.камбитов!!!

 2. Каквото повикало says

  2

  0

  Шопова му взе всичко,а сега главата на простия Камбитов! Хиляди интриги за да го скара с всеки,разби му семейството,обгради го с нейни и некомпетентни хора,потупва го не само по дупето и му говори глупости,като това че е най-великият и т.н.и т.н.Пълен провал заради една стриптизьорка,като ХИХИ

 3. Ха,ха says

  0

  0

  И ся ,КО??? Кой ще се радва на голото Хриси?

 4. Ха,Ха says

  3

  0

  И ся, КО??? Кой ще подържа голото Хриси???

Коментирай

Your email address will not be published.