Среднощна гонка си спретнаха надрусани младежи с полицията в Югозапада

0
1

Пернишки полицаи задържаха трима младежи след кратко преследване.
Тази нощ, малко преди 03, 00 ч., в центъра на областния град бил направен опит за проверка на автомобил с пернишка регистрация. Шофьорът не се подчинил и побягнал.

След кратко преследване колата била засечена на ул. „Витоша“ в областния град. В нея се возели трима младежи на 18, 21 и 25-годишна възраст. Всички са познати на органите на реда с различни противоправни прояви.

При изпробване на водача с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис и амфетамин и 0, 83 промила алкохол в издишания въздух,пише заперникком. Той отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържани са за 24 ч. с полицейска мярка и работа по случая продължава.

20-годишен ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици.
На 06 април тази година, в гр. Перник бил проверен лек автомобил Алфа „Ромео“, шофиран от 20-годишният К.Б. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин, както и 1, 18 промила алкохол в кръвта. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК и работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.
снимка илюстративна.

Коментирай

Your email address will not be published.