Тежки дни за Христо Друмев

0
0

Тежки дни настанаха за Христо Друмев – легендарният бивш директор на НДК и заместник-министър на културата. Здравето му е сериозно разклатено и се нуждае от специализирани грижи. Ветеранът лежи в болница вече повече от месец, но подобрение в състоянието му няма, пише „Уикенд“.

„Много е възрастен и това допълнително усложнява положението му. Лекарите не дават големи надежди, но ще продължат да се борят. Христо със сигурност не е болен от COVID-19, друго е онова, което го мъчи“, споделят добре информирани източници.

Информаторите ни не пожелаха да разкрият диагнозата на пациента, защото близките му не позволяват това.

Друмев е роден преди 88 години в семейството на крупен капиталист. В ранния соц получава юридическо образование и понеже говори много езици, е назначен на щат във Външно министерство.

Впоследствие работи в чужбина – в представителства на фирми и като културен аташе във Виена, а през 1988-ма застава начело на Народния дворец на културата „Людмила Живкова“. НДК ръководи до 2011-а, когато е отстранен с решение на правителството на ГЕРБ.

В продължение на 31 години Друмев е бил агент и сътрудник на Държавна сигурност с псевдонимите Драганов и Борил. Като шпионин през 60-те той надушва, че в Ирак се готви преврат, който ще докара на власт Ахмед Хасан ал-Бакър и Саддам Хюсеин.

Никоя друга разведка по онова време не разполага с ценната информация, само българското разузнаване е наясно. За големия си удар Христо е награден с 200 лева от ДС, а получава и медал.

Подробности за преврата нашият агент научава по време на игра на карти. Друмев открай време е запален по покера и бриджа и неведнъж е играл „на вързано“ с известни нашенци. „Павел Вежинов, Георги Марков… Всичките съм ги обирал и така носех доста парички вкъщи. Ставките бяха много високи“, признавал е той.

Любопитно – Източник: fakti.bg

4 Comments
 1. Yafcew says

  0

  0

  stromectol 0.5 mg – ivermecpls stromectol order online

 2. Iucopu says

  0

  0

  ivermectin generic name – buy ivermectin pills ivermectin india

 3. Rpelyv says

  0

  0

  ivermectin 0.5% brand name – ivermectin for sale stromectol 12mg

 4. Vawwuc says

  0

  0

  how much is plavix in canada – clopidogrel 75 price plavix 75 mg pill

Коментирай

Your email address will not be published.