Традиционна наша подправка ускорява възстановяването от COVID-19

0
0

Според кандидата на биологическите науки, фитотерапевтът Михаил Лущик, ефективен метод за възстановяване на организма след коронавирусна инфекция може да се окаже добавянето на лютив пипер в храната, пише zdrave.to.

“Хората, преболедували COVID-19, често се оплакват от силна отпадналост. Процесът на възстановяване може да се ускори като добавяте в храната си по малко лютив пипер: той засилва кръвообращението и по този начин извежда вредните токсини”, пояснява специалистът.

Фитотерапевтът още отбелязва, че след инфекцията в организма остават големи увреждания по клетката, съхраняващи се в нейните различни структури. За възстановяване на имунитета трябва да се стремите да изчиствате тъканите от този “боклук”, защото това предизвиква умора и слабост в още неукрепналия организъм.

Благодарение на лютивия пипер кръвообращението се активизира, процесът на изчистване се случва по-бързо, затова, “когато човекът се чувства още съвсем слаб, лютивият пипер ще му помогне”.

В същото време, експертът предупреждава, че хората с язва и с хемороиди не бива да прекаляват с лютивото и пикантното, въобще, за тях лютивият пипер е противопоказен.

Любопитно – Източник: fakti.bg

Коментирай

Your email address will not be published.