Уличен художник превръща мръсни камиони в произведения на изкуството (СНИМКИ)

0
0

Всеки собственик на автомобил знае, че щом скъпоценното му превозно средство се замърси, то моментално се превръща в обект на подигравки от страна на случайните минувачи или шофьори. А това означава, че по него рано или късно ще се появят онези добре познати и „забавни“ надписи от рода на „Измий ме!“ или „С какво заслужих това?“, превърнали се в истинска класика по улиците. Разбира се, не е никак изключено по повърхността на колата да бъдат изписани и далеч по-вулгарни думи.

Само че руският художник Никита Голубев гледа на нечистотията по автомобилите не като на възможност, посредством която да засрами техните притежатели, а по-скоро като на празно платно, чакащо да бъде превърнато в невероятно сюрреалистично произведение на изкуството, което ще изчезне със следващия проливен дъжд, пише dir.bg.

Мъжът, живеещ в космополитната столицата Москва, известен още като Pro Boy Nick, определя необичайната си техника като „създаване на изкуство от мръсотията“, а неговите внушителни произведения говорят сами за себе си. На това мнение са и неговите последователи в социалната мрежа, чийто брой само в Инстаграм надвишава 100 хиляди души, които постоянно се възхищават на таланта му и с нетърпение очакват всеки следващ кадър, запечатал последната му „картина“.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nikita Golubev (@proboynick)

Аудиторията му във виртуалното пространство расте с всяка изминала секунда, което се дължи на хилядите споделяния на изображенията му, всекидневно осигуряващи му нови и нови почитатели. Работата му вече дори успя да прелети Океана, достигайки до редица американски сайтове, споделили я със своите редовни читатели.

„Исках да започна нещо ново, което да ми позволи да работя бързо върху големи повърхности. Мръсните камиони се оказаха най-добри за тази цел. Те са като огромен скицник, на който творя, а после споделям онова, което съм създал, с хората“, обяснява в свое интервю с чуждестранна медия той.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nikita Golubev (@proboynick)

Любопитно – Източник: fakti.bg

Коментирай

Your email address will not be published.