Цацаров нареди проверка в „Хоризонт“. И другите новини…

0
0

Главният прокурор Сотри Цацаров е разпоредил проверка за установяване на причините, довели до спирането на програма „Хоризонт“ по БНР тази сутрин от 6.00 до 11.00 часа. Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията и ще се ръководи пряко от зам.-главния прокурор Иван Гешев. Срокът за установяване на причините, довели до спирането на програмата, е три дни.

 

 

Премиерът Бойко Борисов провери ремонтираните в Русе училища. Пред журналисти той заяви, че не е издигнал за кандидат за кмет сегашния градоначалник на Русе, защото е решил да освежава ГЕРБ. „Партията трябва малко да се освежи. В сряда заявих, че това е последният път, в който пускам кметове с по три мандата на местни избори“, обясни той. Борисов заяви още, че вчера се е чул със Силвия Великова и е казал, че ако не я върнат в ефира на БНР, ще накара депутатите да искат оставката на главния директор на радиото.

Директорът на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио (БНР) Николай Кръстев е подал оставка тази сутрин. „Това е морален акт. Всеки трябва да носи отговорност за действията си“, заяви Кръстев. Днес пред сградата на БНР имаше протест срещу свалянето от ефир на Силвия Великова. 

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Специализираният апелативен съд остави в ареста шефа на фирмата ТАД Груп Иван Тодоров, който е обвинен в подбудителство към кибертероризъм заради хакерската атака срещу НАП. Вчера той получи и второ обвинение. Освен за подбудителство, Тодоров вече е обвинен и за организация на престъпна група с користна цел.

Трима мъже пребиха 26-годишен молдовец, готвач в хотел в Благоевград, в нощта срещу петък. Готвачът бил атакуван пред хотела, когато си тръгвал от работа.

  • новини
  • новините от деня
  • другите новини от деня

    Общество – Източник: 24novini.bg

    Коментирай

    Your email address will not be published.