ЦИК: 6,3 млн. българи гласуват в неделя

0
0

13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент, съобщи ЦИК. Точният брой на гласуващите българи в неделя по списък е 6 355 633.

 

 

Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, като в 3 хиляди от тях ще има и машини за гласуване.

Централната избирателна комисия напомня на избирателите, че в изборния ден в Република България гласуването започва в 07.00 часа и приключва в 20.00 часа.

Извън страната изборният ден започва в 07.00 часа местно време и приключва в 20.00 часа местно време.

Избирателните секции в лечебни заведения, домове за стари хора или други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, плавателните съдове под българско знаме, в местата за изтърпяване наказание лишаване от свобода и за задържане, се образуват

при наличието на не по-малко от 10 избиратели в срок не по-късно от 48 часа преди изборния ден.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Според Изборния кодекс, когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като тези избиратели предават документите си за самоличност на комисията.

Само тези избиратели се допускат до гласуване след 20.00 часа, но не по-късно от 21.00 часа (извън страната това е съответното местно време).

  • общество
  • евроизбори
  • ЦИК
  • гласуване

    Общество – Източник: 24novini.bg

    Коментирай

    Your email address will not be published.